Contact   |   Volg ons Facebook
Volg ons Facebook

ABC Zwemles

ABC zwemlessen van zwemschool De Beeck Bergen worden aangeboden aan kinderen vanaf 4 jaar. Wij zwemmen in het Alkmaarse zwembad Hoornse Vaart. De reguliere zwemlessen duren wekelijks één uur. Wij geven daarnaast ook privé zwemlessen. Deze lessen duren wekelijks een half uur. Indien gewenst is het mogelijk de reguliere en privé zwemlessen twee keer per week te volgen.

Voor startende leskinderen biedt Zwemschool De Beeck Bergen nu ook de mogelijkheid om deel te nemen aan zwemlessen volgens de EasySwim methodiek, een zwemmethode waarbij kinderen met behulp van een floatsuit direct starten in het diepe.

De leskinderen zwemmen af voor het diploma van de Nationale Raad Zwemdiploma's (NRZ). Inschrijven kan via de website

Onze zwemlessen, alle voordelen op een rij:

 • Persoonlijk
  Zwemschool De Beeck Bergen heeft een persoonlijk karakter. We kennen elk kind bij naam en zijn nauw betrokken bij de zwemvorderingen van uw zoon/dochter.
 • Unieke lesmethoden
  De lesmethoden van de ABC-zwemlessen van Zwemschool De Beeck wijken aanzienlijk af van de manier waarop er over het algemeen in Nederland wordt lesgegeven. Zo werken wij bijvoorbeeld met een vaste instructeur in het water, maken wij geen gebruik van drijfmiddelen om te leren zwemmen en worden alle instructeurs getraind om de kinderen zo specifiek mogelijk op een persoonlijke en positieve manier aan te moedigen. Op deze manier halen wij in een relatief kort tijdsbestek een heel hoog zwemniveau. Het afzwemniveau wordt niet alleen door onze gecertificeerde zwemonderwijzers, maar ook door de Nationale Raad Zwemdiploma’s in de gaten gehouden. Keer op keer blijkt dat wij uitstekend scoren op onder andere zwemveiligheid en zwemtechniek. Hier zijn wij trots op.
 • Lesduur
  De tijd dat een kind er gemiddeld bij ons over doet om zijn/haar A- diploma te halen is al jaren achtereen -en nog steeds- 16 maanden. Het landelijk gemiddelde is 18 maanden.
 • Geen wachtlijst
  Er is op dit moment een korte wachtlijst. Bij vrijwel alle groepen kan uw kind snel starten met zwemles.

Diplomazwemmen

Gemiddeld om de zes weken is er bij Zwemschool De Beeck Bergen diploma zwemmen. De deelnemers worden een week voor het diploma zwemmen geselecteerd. Tijdens het diploma zwemmen mogen ouders/begeleiders en familieleden van de kinderen die diploma zwemmen gratis naar binnen als toeschouwer. Het diploma zwemmen vindt plaats in zwembad De Hout, Koning Willem-Alexanderlaan 2, 1815 LV in Alkmaar.

Gratis recreatief zwemmen

Gedurende de periode dat uw kind ABC-zwemles en/of zwemvaardigheid volgt, mag hij/zij op vertoon van de zwemlespas gratis recreatief zwemmen in zowel zwembad Hoornse Vaart als zwembad De Hout wanneer het zwembad open is voor recreatie zwemmen. Kinderen zonder A-diploma moeten wel begeleid worden door een volwassene. Begeleiders betalen de normale entreeprijs.

Zwemvaardigheid 1, 2 en 3

Nadat uw kind de ABC-diploma's gehaald heeft, kan het door voor de (drie) Zwemvaardigheidsdiploma's.