Veel gestelde vragen

Wij verzorgen in De Beeck ABC zwemlessen aan kinderen vanaf 4 jaar. Onze lessen kenmerken zich door de unieke lesmethode en het persoonlijke karakter.

 • Heeft u een vraag over de zwemlessen? Lees eerst onderstaande vragen en antwoorden even door! Staat uw vraag er niet bij? Mail dan naar zwemzaken-debeeck@hollandsportbv.nl.
 • Heeft u een specifieke vraag voor de administratie (inschrijvingen, betalingen, wijzigingen van lesgroep), mail dan naar debeeck@hollandsportbv.nl.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn kind afmelden bij ABC zwemles als hij/zij een keer niet kan komen of ziek is?
Kan ik de zwemles inhalen als mijn kind ziek is?
 • Volgt uw kind groepsles? Dan kan dit NIET, Wanneer uw kind niet naar de zwemlessen kan komen wegens ziekte, lichamelijke beperkingen of gezondheidsrisico’s voor uw kind of andere deelnemers, dient u dit tijdig te melden. De eerste twee zwemlessen zijn voor uw eigen risico, daarna wordt het tegoed bevroren. In overleg met onze administratie kunnen eventuele andere lessen worden ingehaald.
 • Volgt uw kind privé les? Dan kan dit WEL (afspraak via zwemzaken-debeeck@hollandsportbv.nl)
Kan ik het abonnement stopzetten als mijn kind een aantal weken niet kan komen vanwege ziekte/zeer of even tijdelijk wil stoppen met zwemles?

Ja, dat kan.

 • Wanneer u het abonnement wilt stopzetten, wordt het tijdelijk bevroren. Wilt u de lessen weer hervatten, dan kan dat in overleg met de administratie. Zowel het stopzetten als het hervatten, regelt u via zwemzaken-debeeck@hollandsportbv.nl.
 • Wanneer uw kind niet naar de zwemlessen kan komen wegens ziekte, lichamelijke beperkingen of gezondheidsrisico’s voor uw kind of andere deelnemers, dient u dit tijdig te melden. De eerste twee zwemlessen zijn voor eigen risico, daarna wordt het tegoed bevroren. In overleg met onze administratie (zwemzaken-debeeck@hollandsportbv.nl) kunnen eventuele andere lessen worden ingehaald.
Moet ik het pasje inleveren na het afzwemmen of als mijn kind tijdelijk stopt met zwemles?

NEE. Het pasje mag u houden, dit blijft uw bezit. Het abonnement staat op non-actief en zodra u zich weer wilt aanmelden voor zwemles of een andere activiteit bij De Beeck, wordt uw pasje weer geactiveerd.

Zijn er zwemlessen in de vakanties?
 • Tijdens de korte schoolvakanties gaan de zwemlessen WEL door.
 • Tijdens de zomervakantie zijn er GEEN reguliere zwemlessen.
Op welke feestdagen wordt er geen zwemles gegeven?

De Beeck Bergen is gesloten op:

Nieuwjaarsdag, 1e en 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag, Sinterklaas avond (5 december vanaf 18.00 uur), Kerstavond (vanaf 18.00 uur), 1e en 2e Kerstdag en Oudejaarsavond (vanaf 18.00 uur). Op deze gemiste lessen c.q. activiteiten wordt géén restitutie verleend aangezien het gemiddelde maandbedrag hier al rekening mee houdt (zie onze Algemene Voorwaarden).

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?
 • Om te voorkomen dat er ten onrechte nog deelnamegeld voor de nieuwe maand van uw rekening wordt afgeschreven, dient u vóór de 23e van de maand, óf direct na ontvangst van de afzwembrief, de lessen c.q. activiteiten bij onze administratie op te zeggen. Dit kan schriftelijk of middels e-mail naar debeeck@hollandsportbv.nl. De opzegging gaat in vanaf de 1e dag van de volgende maand.
 • Ná het afzwemmen stopt het lidmaatschap NIET automatisch. De meeste mensen kiezen er namelijk voor om met een vervolgdiploma verder te gaan. Mocht uw kind niet doorgaan met zwemles na het behalen van zijn/haar diploma, dan kunt u dit aangeven bij het afzwemmen.
Kan ik wisselen van les (van groeps- naar privéles of van privéles naar groepsles)?

JA, dit is mogelijk.

 • Van groepsles naar privé les wisselen kan altijd.
 • Van privé les naar groepsles wisselen kan, maar alléén aan het begin van de maand.
Wat zijn de kledingeisen bij het afzwemmen?

Voor de verschillende diploma’s gelden tijdens het diplomazwemmen verschillende kledingeisen.

 • A-diploma: Badkleding, T-shirt/blouse met lange mouw, lange broek & waterschoenen.
 • B-diploma: Badkleding, T-shirt/blouse met lange mouw, lange broek & waterschoenen
 • C-diploma: Badkleding, T-shirt/blouse met lange mouw, lange broek, regen/windjack, waterschoenen.

Let op: een legging is géén lange broek.

Wij hopen dat wij u met bovenstaande informatie verder hebben kunnen helpen. Zit uw vraag hier niet tussen? Dan kunt u deze stellen via de mail: zwemzaken-debeeck@hollandsportbv.nl.

Onze zwemlessen

Afzwemdatums

Afzwemdatums

We zijn verheugd om aan te kondigen dat de afzwemdatums voor het A, B- en C diploma zijn vastgesteld. Afzwemmen is altijd een groot feest en we zijn trots op alle kinderen die zo hard hebben gewerkt…

Inschrijven

Inschrijven

Een kind kan met zwemlessen starten vanaf 4 jaar. Wil je je kind inschrijven voor de zwemlessen? Maak dan een online profiel aan in onze webshop en meld hem/haar aan voor één van de ABC-lessen!…

Leerlingvolgsysteem

Leerlingvolgsysteem

Handig! Als uw kind ABC zwemlessen volgt bij Zwemschool De Beeck Bergen dan kunt u online de vorderingen van het kind tijdens de lessen bekijken. Wanneer uw zoon of dochter met de zwemlessen…

Privé zwemles

Privé zwemles

Bij De Beeck is het mogelijk om privé zwemlessen te volgen voor het ABC-diploma. Deze zwemlessen zijn speciaal geschikt voor kinderen die beter gedijen bij wat meer aandacht.

Kledingeisen

Kledingeisen

Voor de verschillende diploma’s gelden tijdens het diplomazwemmen verschillende kledingeisen.

Zwemvaardigheid

Zwemvaardigheid

Ben jij een echte waterrat en heb je al je zwemdiploma’s? Na je ABC-zwemlessen nog geen zin op te stoppen? Als vervolg op zwemdiploma C kun je bij De Beeck deelnemen aan zwemvaardigheid. Na je…

Zwemles voor volwassenen

Zwemles voor volwassenen

Als u geen kind meer bent, maar toch graag wilt leren zwemmen of uw techniek wilt verbeteren kunt u bij De Beeck terecht voor zwemles voor volwassenen. Deze zwemlessen zijn bedoeld voor mensen vanaf…

Zwemlestijden en tarieven

Zwemlestijden en tarieven

Zwemles A diploma1 x 45 min per week€ 48,50 per maandZwemles B & C diploma1 x 1 uur per week€ 64,50 per maandZwemles voor volwassenen1 x 45 min per week€ 48,50 per maandPrivé zwemles1x 30…

Zeemeermin zwemmen

Zeemeermin zwemmen

Tijdens het zeemeerminzwemmen in De Beeck leer je je als zeemeermin of zeemeerman soepel door het water te bewegen. Tijdens de 4-weekse cursus leer je de basisbeginselen van het zwemmen met de…

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wij verzorgen in De Beeck ABC zwemlessen aan kinderen vanaf 4 jaar. Onze lessen kenmerken zich door de unieke lesmethode en het persoonlijke karakter. Heeft u een vraag over de zwemlessen? Lees…