Gemeente Bergen en Holland Sport tekenen exploitatieovereenkomst

Gepubliceerd op: 11 juni 2022

Donderdag 9 juni was het zover. Op zijn laatste werkdag als wethouder voor gemeente Bergen zette Antoine Tromp samen met directeur Vincent Thijssen van Holland Sport BV een handtekening onder de exploitatieovereenkomst voor sportcomplex De Beeck. De herbouw van sportcomplex De Beeck is bijna klaar. In september gaan de deuren open en kan er gezwommen, gesport en vergaderd worden. Holland Sport neemt het gebouw in beheer en verzorgt de exploitatie.

Directeur Holland Sport, Vincent Thijssen: “In goede samenwerking is sportcomplex De Beeck gerealiseerd. Met dank en complimenten aan de gemeenteraad, het college van Bergen en de ambtelijke organisatie. Deze handtekening markeert een mooi moment waar we met zijn allen een tijd naar toe hebben geleefd. Net als de sporters en inwoners van de gemeente Bergen kijken wij uit naar september wanneer het sportcomplex en het zwembad haar deuren openen. Wij zijn trots dat we ook nu weer mensen in beweging kunnen brengen in dit moderne, duurzame sportcomplex.”

Wethouder Antoine Tromp: “Fantastisch dat in september iedereen gebruik kan maken van het hernieuwde sportcomplex De Beeck. En mooi dat Holland Sport vol enthousiasme dit prachtige complex gaat beheren. Gezien de samenwerking tot nu toe hebben we er als gemeente het volste vertrouwen in dat het in goede handen is. De officiële opening is 1 september en dan kom ik graag langs!”

Ook projectleider Sam Onder van STRAMAN Management en Advies laat zich enthousiast uit over het gebouw: “Waar deze duurzame MFA ofwel multifunctionele accommodatie in uitblinkt is het samenwerkingsvoordeel dat is behaald door een zwembad, sporthal, multifunctionele ruimten, commerciële ruimten, maatschappelijke functies en gemeentelijke functies te combineren. Een heel goede keuze van de gemeente Bergen. Dat uit zich in lage exploitatiekosten door slim gebruik en een meer dan uitstekende bezetting. Bovendien heeft dat een aantrekkende werking en zorgt het voor een levendige locatie.”