Contact   |   Volg ons Facebook
Volg ons Facebook
Datum: 01 maart 2018

Spetterend zwemfeest Zwemschool De Beeck Bergen

Op zaterdag 24 februari vond in zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar het zwemfeest van Zwemschool De Beeck Bergen plaats. Het feest was bedoeld voor iedereen die zwemles volgt bij De Beeck óf die ooit bij De Beeck is afgezwommen. Op vertoon van zwemlespas of zwemdiploma mochten alle bezoekers gratis naar binnen!

Op 13 oktober jl. brandde Sportcentrum De Beeck in Bergen, waaronder ook het zwembad, volledig uit. Dankzij de oprichting van Zwemschool De Beeck Bergen konden zo’n 400 gedupeerde leskinderen hun zwemlessen vrijwel direct voortzetten in zwembad Hoornse Vaart en zwembad De Hout in Alkmaar. Ook de lessen van een groot aantal aquasporters zijn inmiddels hervat en er wordt weer volop snorkelles en zwemvaardigheid gegeven.

“Dat we na de brand in Sportcentrum De Beeck verder zijn gegaan als Zwemschool De Beeck Bergen is absoluut een feestje waard,” vertelt Loes Brakenhoff, Hoofd Zwemzaken, “vandaar dat we voor iedereen een groot feest wilden organiseren. Van 18.00 tot 20.00 uur hadden we het gehele golfslagbad, het 25-meterbad en de waterspeeltuin van de Hoornse Vaart tot onze beschikking, een geweldige locatie. Om 17.45 uur kwamen de eerste bezoekers al binnendruppelen, mét diploma. Het oudste diploma kwam zelfs uit 1991!”

Levend Bingo
De wethouder sport Peter van Huissteden opende het feest met Levend Bingo, een spel waarbij alle deelnemers in het water op zoek moeten naar de bal met het juiste cijfer. “Geweldig zo’n feest voor alle huidige en oud-leskinderen van De Beeck,” aldus Van Huissteden, “het is fijn dat de zwemlessen die voorheen in De Beeck in Bergen werden gegeven, nu kunnen plaatsvinden in de Hoornse Vaart en De Hout. Over een paar jaar keren we weer terug naar Bergen, in een splinternieuw en duurzaam gebouwd sportcomplex. We zijn ontzettend blij dat de zwemschool tot die tijd in Alkmaar terecht kan.”

Vertrouwd Beeck gevoel
Naast het Levend Bingo gaf het duo Eva & Lisa een spetterend optreden weg, kwam DJ Franklin langs en deed iedereen onder enthousiaste begeleiding van badjuffen Margo en Quincy mee aan de danswedstrijd. “Het was voor het personeel van De Beeck erg leuk om veel van de kinderen die we in de loop der jaren les hebben gegeven, weer terug te zien,”
aldus Brakenhoff, “deze avond voelde heel vertrouwd en gaf ons een écht Beeck gevoel. En aan de blije gezichten van alle kinderen en ouders te zien, hebben zij er waarschijnlijk net zo veel van genoten!”

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht