Contact   |   Volg ons Facebook
Volg ons Facebook
Datum: 10 augustus 2017

Eén dag gratis mountainbiken, ballet en zwemmen in De Beeck


Op zaterdag 9 september organiseert de Buurtsportcoach van de gemeente Bergen in samenwerking met Sportcentrum De Beeck, Stichting Welzijn Bergen en lokale sportaanbieders een hele dag gratis sporten voor jong en oud. Het evenement wordt georganiseerd in het kader van de Nationale Sportweek 2017, die op 9 september van start gaat. Om 11.00 uur vindt in Sportcentrum De Beeck de feestelijke opening plaats.

Sportactiviteiten bij Sportcentrum De Beeck
Het gratis sportevenement bij Sportcentrum De Beeck start op zaterdag 9 september om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Voor de allerkleinsten is er schminken, een springkussen en zwemmascotte Jodokus komt langs. Gedurende de hele dag organiseert SWB Jongerenwerk Sport & Spel in de Sporthal voor jeugd in de leeftijd van 6-18 jaar.

Om 11.15 uur starten de eerste lessen, te weten ballet voor de jeugd van 5-7 jaar en 8-12 jaar én karate ouder & kind. De balletlessen worden verzorgd door Balletschool Attitude, de karate les door Karatevereniging Funakoshi. Actieve 55-plussers kunnen zich vanaf 11.30 uur aan een potje Walking Football wagen. Om 12.00 uur wordt er in de Sporthal van De Beeck een vrolijke dansles Zumba gegeven voor iedereen vanaf 8 jaar. Op dat tijdstip start eveneens de tennis clinic van TC Bergen voor volwassenen en kinderen in de Tennishal.
’s Middags is er vanaf 13.00 uur ballet voor volwassenen én vinden er voor jong en oud gratis activiteiten in het zwembad plaats, onder andere georganiseerd door Zwemclub De Spetters. Voor deelname is een zwemdiploma vereist.

Vaste klanten van zwembad De Beeck kunnen tevens gratis gebruikmaken van de sauna. Klanten met een sauna-jaarkaart krijgen die dag een gratis drankje aangeboden. SWB Ouderenwerk is aanwezig met een infostand en de BoodschappenPlusBus komt langs. Albert Heijn Bergen steunt het sportevenement in De Beeck en levert gratis flesjes water en fruit als heerlijk tussendoortje. Albert Heijn is landelijk betrokken bij de Nationale Sportweek. Tevens organiseert zij in samenwerking met NOC*NSF de AH Sportactie, die op 4 september van start gaat.

Mountainbiken en Nordic Walking

Naast het sportprogramma bij De Beeck worden er nog op twee andere locaties mountainbiken en Nordic Walking aangeboden. Van 09.00-10.30 uur is er mountainbiken voor gevorderden in de leeftijd van 7-12 jaar. Om 10.45 uur start een mountainbike groep met beginners in dezelfde leeftijd. Onder leiding van een ervaren mountainbike instructeur van MTBSchoorl gaan de kinderen op verkenningstocht over de bospaadjes. Het vertrekpunt is Laanweg 7 in Schoorl. Voor een ieder die zin heeft in een gezamenlijke wandeltocht Nordic Walking organiseert Wandelschool Bergen een wandeling door het mooie Bergense bos- en
duingebied. De tocht start om 10.30 uur bij Duinvermaak en duurt tot 11.45 uur.

Gratis deelname
Alle sportactiviteiten zijn gratis. Degenen die mee willen doen aan het mountainbiken of Nordic Walking, dienen zich van te voren aan te melden. Zij kunnen een mail sturen naar info@mtbschoorl.nl (Mountainbike) of info@wandelschoolbergen.nl (Nordic Walking). Voor de overige activiteiten is aanmelding vooraf niet nodig, Neem voor meer informatie contact op met de buurtsportcoach Elles Kraakman, e.kraakman@alkmaarsport.nl of 06-29319401.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht