Contact   |   Volg ons Facebook
Volg ons Facebook

Algemene informatie ABC-zwemlessen

Bij Zwemschool De Beeck Bergen geven wij zwemles aan kinderen vanaf 4 jaar. De reguliere zwemlessen duren wekelijks één uur. Wij geven daarnaast ook privé zwemlessen. Deze lessen duren wekelijks een half uur. Desgewenst is het mogelijk de reguliere en privé zwemlessen twee keer per week te volgen. De leskinderen zwemmen af voor het diploma van de Nationale Raad Zwemdiploma's (NRZ).

Alle voordelen op een rij:

 • Kleinschalig
  Zwemschool De Beeck Bergen is een kleinschalige zwemschool. Dat betekent dat we persoonlijk en direct contact met onze klanten kunnen hebben. We kennen elk kind bij naam en zijn nauw betrokken bij de zwemvorderingen van uw zoon/dochter.
 • Unieke lesmethoden
  De lesmethoden van de ABC-zwemlessen van Zwemschool De Beeck wijken aanzienlijk af van de manier waarop er over het algemeen in Nederland wordt lesgegeven. Zo werken wij bijvoorbeeld met twee vaste instructeurs in het water, maken wij geen gebruik van drijfmiddelen om te leren zwemmen en worden alle instructeurs getraind om de kinderen zo specifiek mogelijk op een persoonlijke en positieve manier aan te moedigen. Op deze manier halen wij in een relatief kort tijdsbestek een heel hoog zwemniveau. Het afzwemniveau wordt niet alleen door onze gecertificeerde zwemonderwijzers, maar ook door de Nationale Raad Zwemdiploma’s in de gaten gehouden. Keer op keer blijkt dat wij uitstekend scoren op onder andere zwemveiligheid en zwemtechniek. Hier zijn wij trots op.
 • Lesduur
  De tijd dat een kind er gemiddeld bij ons over doet om zijn/haar A- diploma te halen is al jaren achtereen -en nog steeds- 16 maanden. Het landelijk gemiddelde is 18 maanden.
 • Geen wachtlijst
  Er is op dit moment geen wachtlijst. Bij vrijwel alle groepen kan uw kind snel starten met zwemles.

Diplomazwemmen

Gemiddeld om de zes weken is er bij Zwemschool De Beeck Bergen diploma zwemmen. De deelnemers worden een week voor het diploma zwemmen geselecteerd. Tijdens het diploma zwemmen mogen ouders/begeleiders en familieleden van de kinderen die diploma zwemmen gratis naar binnen als toeschouwer. Kijk voor de data van het diploma zwemmen in de sportagenda.

Recreatief zwemmen voor kinderen die zwemles volgen

Gedurende de periode dat uw kind ABC-zwemles, snorkelles en/of zwemvaardigheid volgt, mag hij/zij op vertoon van de SportPas gratis
recreatief zwemmen wanneer het zwembad open is voor recreatie zwemmen. Kinderen zonder A-diploma moeten wel begeleid worden door een
volwassene. Begeleiders betalen de normale entreeprijs.

Zwemvaardigheid 1,2 en 3

Nadat uw kind de ABC-diploma's gehaald heeft, kan het door voor de (drie) Zwemvaardigheidsdiploma's.