Contact   |   Volg ons Facebook
Volg ons Facebook

Aquajoggen

Bij Zwemschool De Beeck Bergen kunt u diverse 'aquajog' lessen volgen. Een inspirerende les van 45 minuten waar iedereen op zijn of haar eigen niveau aan mee kan doen.

Aquajogging betekent letterlijk "waterlopen". Wij doen dit in diep water, zonder contact te maken met de bodem. Om te blijven drijven krijgt u een ‘wetbelt’ om. Een groot voordeel van Aquajogging is dat u kunt trainen zonder de gewrichten en gewrichtsbanden te belasten. Dit komt doordat u niet op de grond staat, maar als het ware zweeft in het water. Uiteraard traint u wel uw spieren door de waterweerstand en de oefeningen die er aan bod komen. Bij Aquajogging is het mogelijk om o.a. de volgende spiergroepen te trainen: buik, benen, billen, rug, schouders en armen.

Tijdens de lessen worden verschillende materialen gebruikt om de oefeningen te verzwaren. Tevens kunt u tijdens de uitvoering van de gegeven oefeningen individueel de zwaarte bepalen. Door een beweging in het water sneller uit te voeren en/of langer te maken zal de weerstand, dus de zwaarte van de beweging, ook groter worden. De oefenstof is niet beperkt tot lopen (joggen) maar zal juist heel veel variatie bieden. Dus geen saai 'looples' maar een afwisselende spetterende doe-les! Vergis u niet, dit kan behoorlijk intensief zijn. En het leuke is, iedereen kan meedoen.

Lestijden en -dagen

Dag Locatie
Tijd
Maandag 25-meterbad08.45 – 09.30 uur
Dinsdag 25-meterbad11.15 – 12.00 uurTarieven seizoen 2017/2018

13-rittenkaart Aquasporten (4 maanden geldig)
13 x 45 min les € 95,00
Losse les
45 min les € 9,10